Overlevingszwemmen

STOP! Niet te dicht bij het water! 

Als ouder herken je het gevoel als je kind te dicht bij het water komt. In paniek roep je: ‘STOP!’, want je beseft wat het gevolg is als je kind in het water valt. Hoe vaak je het ook zegt, je kind ziet dat gevaar niet en blijft naar het water toe gaan.
Gelukkig gaat het vaak nét goed, maar deze paniek wil je voorkomen. Het is tijd voor actie! 

Je speurt het internet af om te zoeken naar een zwemcursus voor je kind. Overal zie je dat de ABC-zwemlessen pas starten vanaf 4,5 jaar. Maar jij wilt nú actie ondernemen, niet pas wanneer je kind 4,5 jaar is. Is er dan niks wat je kan doen voor die tijd?

De eerstvolgende cursus start in maart 2024.

 

baby-zwemmen

Aquachild

Er is zeker wel iets wat je kunt door! Aquachildook wel overlevingszwemmen genoemd, is de perfecte zwemcursus voor alle ouders die hun kind op jonge leeftijd willen leren zwemmen.

Wat kan je kind na Aquachild?
Aan het eind van de Aquachildcursus kan je kind volledig gekleed met jas, broek en schoenen aan in het water vallen en zichzelf snel omdraaien naar de rug, om vervolgens te blijven drijven totdat er hulp arriveert.  

Inhoud Aquachild
Drie weken lang, elke doordeweekse dag zwemmen! De kinderen krijgen twee lessen per dag. De lessen worden één op één gegeven. De les duurt 10 minuten, gevolgd door een pauze van 10 minuten waarna er weer 10 minuten wordt gezwommen. In totaal ben je dus 30 minuten per dag in het zwembad voor drie weken lang. 

Betrokkenheid ouders 

Als ouder mag je tijdens de lessen mee het water in. De zwemdocent neemt je mee in het leerproces van je kind. Het is prachtig om de mega snelle ontwikkeling van je kind te zien. 

Het is super belangrijk dat de aangeleerde vaardigheden minimaal één keer in de twee weken herhaald worden. 

Zelf wekelijks met je kind gaan zwemmen. Door elke week te oefenen met zwemmen en drijven kun je zelf ervoor zorgen dat de vaardigheden herhaald worden.
Oefenen met de docent. Dit kan door een 10rittenkaart aan te schaffen en zelf de lessen met de docent in te plannen. De herhalingslessen duren 15 minuten en worden weer één op één gegeven.
De zwem-drijf-zwem vervolgcursus. Deze cursus duurt twee weken, waarin er twee keer op een dag 10 minuten wordt gezwommen met een pauze van 10 minuten ertussen.  

Overlevingszwemmen

Bekijk de video

” Wow, wat een gave cursus! Binnen een week was onze zoon in staat om van zijn buik naar zijn rug te draaien.”

Ouders van Julius (3 jaar)

Overlevingszwemmen

Bekijk de video

Tarieven en Data

Tarieven

  • Cursus Overlevingszwemmen €845,-
  • 10–rittenkaart voor herhalingslessen €500,-
  • Zwem-drijf-zwem vervolgcursus €720,-
    (deze cursus kan alleen gevolgd worden als de eerste cursus is afgerond)
Kies hier het type opvang
Dit zijn de inentingen bij het consultatiebureau.
Alleen invullen voor naschoolse en/of vakantie opvang. Vermeld ook de locatie.
Alleen invullen bij afname Naschoolse opvang
Alleen invullen bij afname Naschoolse opvang
Verzenden