Duurzame kinderopvang

Duurzaam, wat houdt dat eigenlijk in?

Groen en Gezond, onze vijfde Gouden Regel!
Kids Lodge heeft voor de locatie Hefbrug 4 in Houten en locatie de Bereboot in Helmond de certificering ‘Groene Kinderopvang’ van Groen Cement. Dit houdt o.a. in dat wij met de kinderen zaaien, oogsten en eten uit de moestuin, elke dag een uur buiten spelen en vele buiten speelactiviteiten organiseren rondom natuur.

Ook hebben wij een certificering voor een ‘Gezonde Kinderopvang’.

Daarbij hebben wij een coach. Het programma Gezonde Kinderopvang ondersteunt Kids Lodge om structureel te kunnen werken aan een gezonde leefstijl van kinderen en de deskundigheid van medewerkers. De ambitie van het programma is dat elke kinderopvangorganisatie in Nederland een opgeleide coach Gezonde Kinderopvang heeft en dat aandacht voor gezonde leefstijl in de dagopvang en NSO vanzelfsprekend is.

Zout electrolyse zwembad

Zout elektrolyse zwembad

Een milieuvriendelijk alternatief voor traditionele zwembaden met chloor. Door gebruik te maken van natuurlijk zout en elektrolyse, wordt chloor gegenereerd op een duurzame manier, zonder de noodzaak van chemische toevoegingen. Dit vermindert de hoeveelheid chemicaliën die in het zwembadwater worden gebruikt, wat gunstig is voor zowel het milieu als de gezondheid van onze kinderen op de opvang.

Groen & Gezond

Bij Kids Lodge geloven we dat buitenspelen en vroeg starten met diverse bewegingsactiviteiten cruciaal zijn voor de ontwikkeling van sterke en gezonde kinderen. Onze aanpak biedt kinderen rijke, natuurlijke speelplekken om te ontdekken en te groeien. Van moestuinieren tot speelse gymlessen vanaf één jaar oud, zowel buiten als in onze ruime gymzalen, ondersteunen we hun leerproces door beweging. Deze aanpak helpt kinderen actief en gezond te leven, nu en later.

Zonne-energie

Zonnepanelen

Op verschillende daken van onze kinderopvang locaties liggen zonnepanelen. Ze vangen de stralen van de zon op en zetten ze om in schone energie, waardoor we minder afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen. Zo dragen we bij aan een schonere toekomst voor de kinderen en laten we hen zien hoe belangrijk het is om goed voor onze planeet te zorgen. 

Elektrische voertuigen

Elektrisch rijden

Bij Kids Lodge staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Daarom rijd ons personeel elektrisch, wat niet alleen bijdraagt aan het verminderen van schadelijke uitstoot, maar ook aan het behoud van een schonere leefomgeving voor de kinderen waar we zo om geven. Door te kiezen voor elektrische voertuigen, laten we zien dat we actief bezig zijn met het verminderen van onze ecologische voetafdruk en dat we streven naar een toekomst die groener en gezonder is voor alle kinderen.

Golfkarren & BSO bus

Vervoer

De breng- en ophaalservice bij Kids Lodge wordt verzorgd door een groot team. Veiligheid staat bij ons voorop, daarom zorgen we ervoor dat onze kinderen op een veilige manier worden opgehaald en gebracht. We maken gebruik van elektrische golfkarren en BSO bus om niet alleen de kinderen comfortabel te vervoeren, maar ook ons steentje bij te dragen aan een schonere en duurzamere omgeving.

Afvalverwerking

Afvalverwerking

Afvalscheiding als onderdeel van onze inzet voor duurzaamheid. Wij werken met Bnext. Zij hebben een groene certificering. We moedigen kinderen aan om bewust te zijn van het belang van recycling en het verminderen van afval.

Onderhoud

Onderhoud van ons voertuigen

Onze voertuigen die we gebruiken om de kinderen te vervoeren, ondergaan regelmatig grondige controles om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de veiligheidsnormen.  Alle aspecten van het voertuig moeten in optimale staat verkeren, van remmen tot verlichting en alles daartussenin. Veiligheid staat bij ons voorop, en door deze zorgvuldige controles kunnen we ouders en verzorgers geruststellen dat hun kinderen in betrouwbare en goed onderhouden voertuigen worden vervoerd. Bovendien dragen deze controles bij aan het verlengen van de levensduur van onze voertuigen en helpen ze ons om ons streven naar een veilige en comfortabele reis voor alle kinderen voortdurend te handhaven.

Herbruikbare materialen

Recycling materialen

Bij Kids Lodge vinden we het belangrijk dat materialen zoveel mogelijk herbruikbaar zijn dit om afval te verminderen. We omarmen een duurzame aanpak door bijvoorbeeld verpakkingen te hergebruiken voor knutselactiviteiten, waardoor we creatief gebruik maken van wat anders weggegooid zou worden.  Daarnaast moedigen we de creativiteit van de kinderen aan. Op deze manier dragen we ons steentje bij aan een schonere en groenere toekomst, waarbij we leren dat hergebruik niet alleen goed is voor het milieu, maar ook leuk en inspirerend kan zijn.

Consumeren uit eigen tuin

Bewust gezond

We moedigen gezonde levensstijl aan, en daarom hebben we een eigen moestuin waaruit we verse groenten en kruiden oogsten. Door groenten uit onze tuin te consumeren, leren de kinderen niet alleen over waar hun voedsel vandaan komt, maar ook over het belang van gezonde voeding. Onze tuin biedt een levendige leeromgeving waar kinderen kunnen zien hoe groenten groeien, en ze worden aangemoedigd om actief deel te nemen aan het planten, verzorgen en oogsten van de gewassen. Op deze manier willen we een basis leggen voor gezonde eetgewoonten.

Verlichting

Led verlichting

Op al onze locaties hebben we de verlichting vervangen door energiezuinige LED-verlichting. Deze overstap naar LED-verlichting draagt niet alleen bij aan een lagere energierekening, maar ook aan een verminderde ecologische voetafdruk. LED-verlichting gaat langer mee en verbruikt aanzienlijk minder energie dan traditionele verlichting, waardoor we niet alleen kosten besparen, maar ook bijdragen aan een duurzamere toekomst voor de kinderen die we verzorgen.

Kies hier het type opvang
Dit zijn de inentingen bij het consultatiebureau.
Alleen invullen voor naschoolse en/of vakantie opvang. Vermeld ook de locatie.
Alleen invullen bij afname Naschoolse opvang
Alleen invullen bij afname Naschoolse opvang
Verzenden