Thema

Thema

Thema’s zijn als grote avonturen waar we samen op gaan! Bijvoorbeeld, stel je voor dat we een hele maand over kerst praten en alles versieren met kerstlichtjes en kerstbomen! Of wat dacht je van een maand vol huisdieren? We leren dan over alle soorten huisdieren, wat ze eten, hoe ze spelen, en nog veel meer! Het is net alsof we een spannende reis maken, maar dan in onze eigen klas! Het leuke is dat we tijdens deze reis niet alleen plezier hebben, maar ook veel leren en ontdekken. Zo worden we echte experts in allerlei leuke onderwerpen!

kerst

Thema Kerst 

Sinterklaas is weer op zijn retour naar Spanje, dus tijd om de kerstverlichting van zolder te halen! De groepen worden helemaal in de kerstsferen gebracht. Prachtige knutselwerkjes van glitter, gezamenlijk de kerstboom versieren en kneuterige kerstverhalen staan op de planning tijdens dit gezellige thema.  

Lees meer over thema kerst 

Huisdieren

Thema Huisdieren 

De aankomende weken gaan wij van alles leren over huisdieren. Welke huisdieren zijn er eigenlijk allemaal? En welke verzorging hebben de dieren nodig? Welk voer hoort bij welk dier?  D.m.v. verschillende activiteiten leren wij spelenderwijs van alles over dit leuke onderwerp! Doen jullie thuis ook mee?  

Lees meer over thema huisdieren 

Sinterklaas/Kerst

Thema sinterklaas 

Het aankomende thema is een feestje want we vieren de komst van de lieve goede Sint! De groepen worden omgetoverd in een pakjeskamer want de Sint kan wel wat hulp gebruiken. Hoeveel pakjes tel jij op de groep? Er worden pepernoten gebakken, Piet- en Sintmutsen geknutseld en de welbekende liedjes worden gezongen.

Lees meer over thema sinterklaas

 

Winter

Thema Winter 

Trek de skipakken maar uit de kast voor ons ijskoude thema: Winter! Deze maand nemen we de kinderen mee in de winterse wereld bij Kids Lodge. Niet alleen buiten, maar ook op de groepen hebben we het over warm en koud. We experimenteren met ijsklontjes en met een beetje geluk kunnen samen we de sneeuw in!  

Lees meer over thema winter

Verkeer en Voertuigen

Thema verkeer en voertuigen 

Lees meer over thema verkeer en voertuigen 

Beroepen

Thema beroepen

Jong geleerd, is oud gedaan! Deze maand gaan we ons spelenderwijs verdiepen in verschillende beroepen die herkenbaar zijn in het alledaagse leven van een peuter. Brood koop je bij de bakker of in de supermarkt. Maar wat doet een bakker precies en kunnen wij dat ook? Samen ontdekken wij wat je nodig hebt om te bakken, hoe de post bezorgd wordt en hoe de brandjes in de gymzaal geblust moeten worden. Weet jij al wat je later wil worden?

Lees meer over thema beroepen

 

 

Lente

Thema Lente 

We hebben al kunnen genieten van de eerste zonnestralen van dit jaar, de bloesembomen zijn al in volle bloei en de bijen zijn al druk in de weer. Wij gaan de aankomende maand vieren dat de lente is begonnen! Tijdens dit thema ontdekken we samen met de kinderen wat er in de lente allemaal veranderd in de natuur. Wat gebeurd er met onze fruitbomen? Zie je de knopjes en hoe ziet de binnenkant eruit? Ook hebben bij onze moestuinen een bord staan met allerlei insecten. Kunnen we ze allemaal vinden? We gaan op avontuur in onze eigen tuin, doe je mee? 

Lees meer over thema lente 

Mijn lichaam

Thema mijn lichaam

Het nieuwe thema voor deze maand is ‘’Mijn lichaam’’. Tijdens dit thema leren we alles over het lichaam en wat je er allemaal mee kan doen. Wat kan je allemaal met je benen? Grote stappen, kleine stappen, springen en misschien kan je er ook nog mee zwaaien! Niet alleen de motoriek wordt tijdens dit thema geprikkeld, maar ook de zintuigen. Zien, horen, ruiken en proeven, daar heb je ook je lichaamsdelen voor nodig.  

Lees meer over thema lichaam 

Boerderij

Thema Boerderij 

Beste boeren en boerinnen, trek je overall en klompen maar aan want er is werk te doen op de boerderij!  De komende weken leren we de kinderen alles over het leven op de boerderij. En waar kan dat het beste dan bij onze eigen Natuurkeet?  We leren de kinderen alles over de boerderijdieren. Wat eten ze en wat voor functie hebben zij eigenlijk? Hoe voelt de wol van het schaap en wat kan je er mee? Ook onze eigen moestuinen en fruitbomen spelen een belangrijke rol. Wat gebeurt er allemaal voordat de groenten en het fruit in de supermarkt ligt? Er is genoeg te leren over het boerenleven!

Lees meer over thema boerderij 

Zomer & Water

Thema Zomer & Water

Lees meer over thema Zomer en water 

Kleuren & Vormen

Thema Kleuren & Vormen

Lees meer over thema kleuren en vormen 

Lente

Thema Lente

Lees meer over thema kleuren en vormen 

Oud en nieuw

Thema oud en nieuw 

Lees meer over thema kleuren en vormen 

Kies hier het type opvang
Dit zijn de inentingen bij het consultatiebureau.
Alleen invullen voor naschoolse en/of vakantie opvang. Vermeld ook de locatie.
Alleen invullen bij afname Naschoolse opvang
Alleen invullen bij afname Naschoolse opvang
Verzenden