Houten – Peuters in het Wild

Hefbrug 4
3991 LB Houten
info@kidslodge.nl
030 6361062
> KDV Peuterklas

LRK 829729410

Inschrijven

Welkom bij onze peuterklas ‘Peuters in het Wild”. In onze tuin van de locatie Hefbrug in Houten kunnen de peuters eindeloos ontdekken in de natuur. Samen met onze Pedagogische Professionals beleven de peuters elke dag een buiten avontuur. Natuurbeleving een belangrijke factor is in de ontwikkeling en plezier van het opgroeiende kind.

We gaan altijd naar buiten, ongeacht het weer. Wij willen de natuur zo veel mogelijk gebruiken om kinderen te laten ontdekken, struinen en ontspannen. Wij hechten veel waarde aan het buiten zijn en aan het buiten spelen. We gaan lekker rennen, heksensoep maken, spelen in het bos, diertjes vangen bij een slootje, vlinders onderzoeken in de bloementuin, onze dierenweide bezoeken, plantjes verzorgen in de moestuin.

Het fijne van buiten spelen in onze grote tuin is dat de kinderen er vrij kunnen lopen en bewegen. Ze hebben hier de ruimte, de tijd en de begeleiding om zelf te ontdekken wat er te beleven valt. De natuur stimuleert de nieuwsgierigheid van kinderen.

Maandag t/m Vrijdag
08.30 – 12.30 uur
Tijdens schoolvakanties gesloten

Natuurbeleving

Contact met de natuur zorgt ervoor dat een kind: Creatief wordt, verbeeldingskracht krijgt, gefascineerd raakt door de dingen uit de natuur, dingen durft te ontdekken en avonturen leert te beleven, leert te spelen en goed leert te communiceren en zijn inlevingsvermogen wordt vergroot.

Het is voor iedereen gezond om veel buiten te zijn! De natuur draagt niet alleen bij aan de ontwikkeling van de zintuigen, maar aan alle ontwikkelingsgebieden.

  • Lichamelijke ontwikkeling: Buiten zijn is namelijk erg gezond en brengt kinderen in beweging. Kinderen die vaak buiten spelen, ontwikkelen meer behendigheid en spieren. De grote motoriek van de kinderen wordt ontwikkeld door tijgeren, kruipen, lopen, rennen, achteruitlopen, evenwichtsspel en springen.
  • De kleine motoriek wordt ontwikkeld door spelen met zand, water, modder en takjes. Door kinderen veel te laten bewegen stimuleer je de ontwikkeling van balans en coördinatie, de bewustwording van het eigen lichaam en de lichaam- oog coördinatie.
  • Verstandelijke ontwikkeling: spelen zorgt ervoor dat je problemen op leert lossen, dat je logisch leert denken en dat je taken en betekenis van de natuur leert inschatten. Kinderen leren ook risico’s inschatten, zij verleggen hun grenzen en ervaren wat ze wel en nog niet kunnen. Tevens leren kinderen veel van de natuurverschijnselen.
  • Sociaal- emotionele ontwikkeling: de zelfredzaamheid wordt groter en sociale communicatie verbeterd. Kinderen spelen veel met elkaar en gaan samen op ontdekking uit. Het kan een goede afleiding of uitlaatklep zijn voor opgekropte energie.

Een dag Peuters in het Wild

We beginnen de dag met een inloop waarin alle kinderen gebracht worden door ouders. Daarna gaan we in de kring zitten, afhankelijk van het weer is deze buiten of binnen. Alle kinderen worden door middel van een liedje persoonlijk welkom geheten. We bespreken welke dag het is, wat het weer van die dag is en wat we verder gaan ondernemen. Kinderen leren op hun beurt wachten en ze leren te vertellen in een kring. We sluiten de kring af met het fruitmoment. Een verschoon- en plasmoment volgt. Wij zorgen ervoor dat kinderen rustig naar de wc gaan. Dit doen we om zoveel mogelijk te voorkomen dat kinderen moeten plassen als we onderweg, of in de bossen zijn.

We voeren elke dag activiteiten uit, gericht op de brede ontwikkeling van kinderen. We werken volgens thema’s en met vastgestelde doelen.
U hoeft geen fruit/ drinken/ luiers mee te geven. Wel vragen wij om laarsjes en een setje reservekleding mee te geven.

08.30 – 8.45 Inloop, de kinderen worden gebracht, vrij spel (binnen/buiten)
08.45 – 9.15 Kring, fruitmoment (buiten)
09.15 – 9.30 Verschonen/ toiletbezoek
09.30 – 9.45 Klaar maken om op avontuur te gaan, vrij spel (buiten)
09.45 – 11.00 Buitenavontuur
11.00 – 11.30 Peuteryoga, dans, muziek, beweging
11.30 – 12.15 Lunch
12.15 – 12.30 Kring (ochtend afsluiten)
12.30 -12.45 Uitloop, de kinderen worden opgehaald, vrij spel (binnen/buiten)

 

 

“Hier komt een quote van de locatie manager of van de pedagogisch professional

iemand, Manager Kids Lodge Peuterklas

Tarieven

Wat zijn de kosten?

Check hier onze tarieven en voorwaarden

Kwaliteit

Wij zijn gezond en veilig.

Check hier ons beleid

Vacatures

Werken bij Kids Lodge is elke dag een feest!

Kom werken bij Kids Lodge

Kies hier het type opvang
Dit zijn de inentingen bij het consultatiebureau.
Alleen invullen voor naschoolse en/of vakantie opvang. Vermeld ook de locatie.
Alleen invullen bij afname Naschoolse opvang
Alleen invullen bij afname Naschoolse opvang
Verzenden