Klub | Gymlessen

Plezier

Kom sporten in ons sportparadijs, waar de eerste stappen worden gezet voor een leven lang sportplezier!  Jonge kinderen willen de wereld ontdekken, en op avontuur gaan.

In onze sportlessen zorgen wij ervoor dat kinderen al spelenderwijs hun mogelijkheden en (on)mogelijkheden leren ontdekken. De ‘moeilijkheidsgraad’ van de oefeningen is aangepast op de verschillende leeftijden. De les zit daarom vol ontdekkingen, succeservaringen en nieuwe hoogtepunten.

Het uitgangspunt is dat het plezier tijdens deze lessen voorop staat. Is je oefening nog een beetje te moeilijk? Dan kijken we samen hoe we ervoor zorgen dat het wel lukt! En: oefening baart kunst! Ons sportparadijs wordt daarom al snel het hoogtepunt van de week. Komen jullie ook?!

Ontwikkeling

Ieder kind ontwikkelt zich op zijn of haar eigen tempo. Dit geldt natuurlijk ook voor de motoriek. Maar wist je dat de motoriek een belangrijke rol in vele ontwikkelingsgebieden speelt? Denk hierbij aan: 

  • Bewegen om te kunnen ontdekken; 
  • Pakken, vasthouden, betasten enz. om te kunnen onderzoeken; 
  • Lichaamstaal gebruiken bij het uiten van emoties.  

Kids Lodge stimuleert daarom het ontwikkelen van de motoriek in een veilige, uitdagende omgeving waar plezier voorop staat. De motorische ontwikkeling is nl. ook afhankelijk van omgevingsfactoren. Niet alleen veel buitenspelen, maar ook veel bewegen op jonge leeftijd heeft een positief effect op de motorische ontwikkeling.

Stimuleren

Onze sportdocenten zorgen iedere les weer voor een breed bewegingsaanbod, zodat spelenderwijs niet alleen de grove, maar ook de fijne motorische ontwikkeling optimaal gestimuleerd wordt! Spelenderwijs laten we deze ontwikkelingsgebieden terugkomen aangepast op het leeftijdsniveau. We verwerken verschillende thema’s in onze lessen, bijvoorbeeld ‘Jungle’; kunnen jullie al slingeren als een aap?! Tijdens de les zullen we o.a.:

  • Zingen en dansen met het hele lichaam tijdens de warming-up (gebruik je hoepel als stuur tijdens ‘De wielen van de bus’!); 
  • Een opdracht uitvoeren met kleine en/of grote attributen (b.v. kleine en grote ballen, muziekinstrumenten, enz.); 
  • Attributen verplaatsen (pittenzakje op je hoofd verplaatsen naar de volgende mand); 
  • Attributen sorteren op grootte/kleur (leg alle rode ballen in de rode hoepel); 
  • Kruipen, klimmen, rennen, springen en balanceren op onze toestellen. 

Tijden

Houten | Hefbrug 4
Elke woensdag en vrijdag. Met uitzondering van de schoolvakanties.

1 – 2 jaar: 09:00 – 09:45 uur
2 – 3 jaar: 09:45 – 10:30 uur
3 – 4 jaar: 10:30 – 11.15 uur

 

Tarieven en tijden IJsselstein

IJsselstein | Gymzaal OBS De Trekvogel (Heemradenlaan 26, IJsselstein)

Elke woensdag van 10:15-11:00 uur

 

 

” Ik vind het belangrijk dat de kinderen met plezier naar de gymlessen toe komen, maar ook met een glimlach weer naar huis gaan. Naast het plezier wil ik hen spelenderwijs iets leren en laten groeien op zowel motorisch- cognitief- maar ook sociaal vlak. Het aspect samenwerken komt dan ook vaak naar voren. “

” De gymlessen zijn opgebouwd door middel van leerlijnen in combinatie met verschillende thema’s, waardoor de kinderen erg betrokken zijn. “

Sven
Sportinstructeur

Onze gymzaal

Bekijk de video

Kies hier het type opvang
Dit zijn de inentingen bij het consultatiebureau.
Alleen invullen voor naschoolse en/of vakantie opvang. Vermeld ook de locatie.
Alleen invullen bij afname Naschoolse opvang
Alleen invullen bij afname Naschoolse opvang
Verzenden