Babymassage

Bij Kids Lodge werken wij met babyspecialisten. Onze babyspecialisten zijn er om de dag van jullie baby zo fijn en harmonieus mogelijk te laten verlopen; Daarom vinden wij het belangrijk dat er op iedere groep een gediplomeerde babymasseuse aanwezig is.  

Masseren zorgt namelijk, óók bij baby’s, voor een daling van adrenaline en cortisol (stresshormonen). Daarnaast wordt de aanmaken van oxytocine en serotonine gestimuleerd (gelukshormonen).

Oxytocine wordt ook wel het knuffelhormoon genoemd, hoe fijn is dat voor jullie baby?! Wij zullen hieronder verder toelichten waarom wij de babymassages zo belangrijk vinden.  

Ontspanning en pijnverlichting 

Vaak krijgen baby’s te maken met darmkrampjes, verkoudheid, doorkomende tanden etc.  
Ook wij zien deze ongemakken terug bij de baby’s op onze babygroepen. Het masseren zorgt er vaak voor dat de baby zich weer kan ontspannen.  

Wanneer wij bijvoorbeeld merken dat een baby last heeft van krampjes, zullen we de babymasseuse van de groep van de baby vragen de baby te masseren. Dit heeft namelijk ook een positief effect op de darmen van de baby, waardoor krampjes, reflux en constipatie verminderen.  

Wanneer baby’s moeite hebben met in slaap vallen kan een babymassage ook erg fijn zijn. Door de ze voor het slapen gaan een ontspannende massage te geven, vallen zij vaker en sneller in (diepe) slaap.  

Motorische ontwikkeling 

Tijdens de massage groeit het lichaamsbesef en zelfvertrouwen van de baby. De baby wordt zich tijdens de massage bewust van zijn of haar lichaam; een lichaam met twee armen, twee benen, een buik, enzovoorts! 

Een babymassage wordt altijd op de groep aangeboden door één van de vaste babyspecialisten van de groep van de baby. Dit één-op-één (rust)moment zorgt er ook voor dat de band tussen onze babyspecialist en de baby’s versterkt wordt; zij leert de lichaamstaal van de baby’s nog beter kennen; ze communiceren immers zonder woorden.

Zij deelt haar kennis met de andere babyspecialisten, waardoor wij nog beter kunnen inspelen op de persoonlijke behoeftes van iedere baby.  

Kies hier het type opvang
Dit zijn de inentingen bij het consultatiebureau.
Alleen invullen voor naschoolse en/of vakantie opvang. Vermeld ook de locatie.
Alleen invullen bij afname Naschoolse opvang
Alleen invullen bij afname Naschoolse opvang
Verzenden