Thema planning 2024

Thema planning 2024

Thema’s zijn als grote avonturen waar we samen op gaan! Bijvoorbeeld, stel je voor dat we een hele maand over kerst praten en alles versieren met kerstlichtjes en kerstbomen! Of wat dacht je van een maand vol huisdieren? We leren dan over alle soorten huisdieren, wat ze eten, hoe ze spelen, en nog veel meer! Het is net alsof we een spannende reis maken, maar dan in onze eigen klas! Het leuke is dat we tijdens deze reis niet alleen plezier hebben, maar ook veel leren en ontdekken. Zo worden we echte experts in allerlei leuke onderwerpen!

Winterpret

6 jan – 20 jan

Trek de skipakken maar uit de kast voor ons ijskoude thema: Winter! Deze maand nemen we de kinderen mee in de winterse wereld bij Kids Lodge. Niet alleen buiten, maar ook op de groepen hebben we het over warm en koud. We experimenteren met ijsklontjes en met een beetje geluk kunnen samen we de sneeuw in!  

Verkeer en voertuigen

3 feb 24 feb

Beroepen

10 Mrt 24 Mrt

Jong geleerd, is oud gedaan! Deze maand gaan we ons spelenderwijs verdiepen in verschillende beroepen die herkenbaar zijn in het alledaagse leven van een peuter. Brood koop je bij de bakker of in de supermarkt. Maar wat doet een bakker precies en kunnen wij dat ook? Samen ontdekken wij wat je nodig hebt om te bakken, hoe de post bezorgd wordt en hoe de brandjes in de gymzaal geblust moeten worden. Weet jij al wat je later wil worden?

Lente

7 apr 21 apr

We hebben al kunnen genieten van de eerste zonnestralen van dit jaar, de bloesembomen zijn al in volle bloei en de bijen zijn al druk in de weer. Wij gaan de aankomende maand vieren dat de lente is begonnen! Tijdens dit thema ontdekken we samen met de kinderen wat er in de lente allemaal veranderd in de natuur. Wat gebeurd er met onze fruitbomen? Zie je de knopjes en hoe ziet de binnenkant eruit? Ook hebben bij onze moestuinen een bord staan met allerlei insecten. Kunnen we ze allemaal vinden? We gaan op avontuur in onze eigen tuin, doe je mee? 

Mijn lichaam

5 mei 19 mei

Het nieuwe thema voor deze maand is ‘’Mijn lichaam’’. Tijdens dit thema leren we alles over het lichaam en wat je er allemaal mee kan doen. Wat kan je allemaal met je benen? Grote stappen, kleine stappen, springen en misschien kan je er ook nog mee zwaaien! Niet alleen de motoriek wordt tijdens dit thema geprikkeld, maar ook de zintuigen. Zien, horen, ruiken en proeven, daar heb je ook je lichaamsdelen voor nodig.  

Boerderij

2 jun 23 jun

Beste boeren en boerinnen, trek je overall en klompen maar aan want er is werk te doen op de boerderij!  De komende weken leren we de kinderen alles over het leven op de boerderij. En waar kan dat het beste dan bij onze eigen Natuurkeet?  We leren de kinderen alles over de boerderijdieren. Wat eten ze en wat voor functie hebben zij eigenlijk? Hoe voelt de wol van het schaap en wat kan je er mee? Ook onze eigen moestuinen en fruitbomen spelen een belangrijke rol. Wat gebeurt er allemaal voordat de groenten en het fruit in de supermarkt ligt? Er is genoeg te leren over het boerenleven!

Zomer en water

7 jul 21 jul

Kleuren en vormen

4 aug 26 aug

Huisdieren

9 sep 30 sep

Herfst

14 Okt 4 Nov

Sinterklaas

18 Nov 2 Dec

 

Kerst

9 dec 23 dec 

Sinterklaas is weer op zijn retour naar Spanje, dus tijd om de kerstverlichting van zolder te halen! De groepen worden helemaal in de kerstsferen gebracht. Prachtige knutselwerkjes van glitter, gezamenlijk de kerstboom versieren en kneuterige kerstverhalen staan op de planning tijdens dit gezellige thema.  

Dit zijn de inentingen bij het consultatiebureau.
Alleen invullen voor naschoolse en/of vakantie opvang. Vermeld ook de locatie.
Alleen invullen bij afname Naschoolse opvang
Alleen invullen bij afname Naschoolse opvang
Verzenden