Senior 9+

De indeling van de naschoolse opvang middag is vergelijkbaar met die van de juniorgroep. Het verschil schuilt in de aanpak en wijze van benadering van de kinderen en de workshops. Ook is de werkwijze in de oudste groepen anders. Er is nog meer ruimte voor eigen verantwoordelijkheid en initiatief, regels maken plaats voor onderlinge afspraken. Bovendien is hier veel ruimte waar de kinderen zich even kunnen afzonderen en “chillen” als ze dat willen.

Dagritme 

Kinderen vanaf 8,5 jaar komen op de senior locatie. Uit school hebben de kinderen honger en kunnen ze bij het lopend buffet zelf hun cracker smeren. Samen met de andere kinderen en een pedagogisch medewerker kletsen ze na over wat er die dag beleefd is op school.  Kinderen kiezen zelf hoe lang ze dit willen. Sommige blijven een half uur aan tafel zitten en vinden het heerlijk om even een kopje thee te drinken en te kletsen over alles wat zij die dag beleefd hebben. Anderen kunnen niet wachten om te starten met leuke activiteiten en gaan direct aan de slag in de creatieve unit, muziekkamer of gymzaal. 

Om 16.00 uur is het tijd om onze talenten te ontwikkelen tijdens de workshops. Na deze actieve, uitdagende en creatieve workshops is het tijd om vrij te spelen. Even gamen in de actieve gamehal, een potje voetballen, muziek luisteren of uitrazen in Ballorig zijn dan favoriet.  

Workshops 

Op weg naar zelfstandigheid is een belangrijke factor bij onze senior locatie. Kinderen worden groter en ze krijgen meer verantwoordelijkheid. Om kinderen hierin goed te begeleiden worden hier elke periode enkele workshops op gebaseerd.

De workshops worden leerzaam en hebben een enorme wauw-factor. We maken een combinatie tussen talentontdekking en het voorbereiden op de middelbare school en het zelfstandig zijn van de kinderen. Zo worden er bijvoorbeeld workshops georganiseerd die zij nooit eerder gedaan hebben. Denk maar eens aan Bossabal, golfen of DJ-workshop. We nemen de kinderen verder mee op ontdekkingsreis. Het wauweffect is groot. Voorbeelden van de leerzame workshops zijn, stage lopen bij kleinere kinderen van de dagopvang en BSO, bezoekje aan de middelbare school, kinderraad – organiseer een disco-avond. 

Eten en drinken 

Bij Kids Lodge hanteren we een gezond voedingsbeleid. Als kinderen uit school komen staan er kannen met water en een volkoren cracker met zuivelspread, pindakaas of light jam klaar. Omdat kinderen van senior in de groei zijn mogen zij ook meer dan één cracker eten. 

Wanneer de kinderen aan tafel gaan, eten zij groente en fruit. Het groente en fruitaanbod is afhankelijk van het seizoen. Zo laten we de kinderen ook kennis maken met de minder bekende fruitsoorten. Aan het einde van de workshop sluiten we met de workshopgroep af aan tafel en drinken we een glas water en eten we een volkoren koekje. 

Ontzorgen 

Ouders ontzorgen in het dagelijkse leven is onze missie. Bij de juniorleeftijd doen we dat door onderstaande extra’s aan te bieden: 

  • Eetclub 
  • Thuisbrengservice 
  • Sportclubservice 
  • Fietsservice 

 

 

” En dan gaat je kind ineens naar het voortgezet onderwijs! De Brugklasopvang van Kids Lodge is ook een tweede thuis voor deze groep kinderen. Een kopje thee drinken, je huiswerk maken, een goed gesprek of gewoon even ‘buurten’ of chillen is mogelijk bij Kids Lodge.

Kiona (Innovatiemanager Kids Lodge)

Sfeerimpressie

Bekijk de video

Ons topteam

Irwan

NSO medewerker sport & spel en Game Coach

Roxana

KDV & NSO Houten

Anja

NSO medewerker Kunst & Cultuur

Merlyn

Teamleider Senior

Sietse

NSO Medewerker

Annemarijn

NSO Medewerker
Dit zijn de inentingen bij het consultatiebureau.
Alleen invullen voor naschoolse en/of vakantie opvang. Vermeld ook de locatie.
Alleen invullen bij afname Naschoolse opvang
Verzenden