Programma workshops 6+

Ontdek je talent

Ieder kind heeft een talent. Kinderen kunnen bij Kids Lodge ontdekken welke talentgebieden er zijn en welke ze hebben. Deze talenten gaan ze verder ontwikkelen door de verdiepende workshops. Kids Lodge kijkt daarin vooral naar de talenten waar op school minder aandacht aan besteed wordt. 

Hieronder vinden jullie het programma voor 6+ jaar.

Maandag

Sport – De alleskunner
Ken jij het programma ‘de Alleskunner’ van televisie? Net als op televisie gaan we kleine en korte spelletjes spelen. Bij ons valt er alleen niemand af máár er zijn wel punten te verdienen. Weet jij de meeste punten binnen te slepen?

Creatief – Creatief buiten
Wat is er buiten allemaal te zien? Wat vind jij echt mooi en zie jij als kunst? We gaan alles uittekenen en vervolgens schilderen. En als het even kan, natuurlijk zoveel als mogelijk buiten!

Spel – Ter land, te zee en in de lucht
Verschillende onderdelen van dit bekende televisieprogramma ‘Ter land, te zee en in de lucht’ gaan we naspelen zowel in miniatuur als in het echt! Een workshop vol techniek en spanning…

Koken – Zomerse gerechten
We hebben de zomer in ons bol en duiken weer lekker de keuken in. We brengen de zomer naar binnen en gaan heerlijke zomerse gerechten creëren!

Sport – Suppen
Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw.. Tijd om het water op te gaan en gauw. We gaan suppen op de Rietplas, ga je mee? (Alleen voor kinderen met een A+B zwemdiploma)

Dinsdag

Sport – Koningsvoetbal
Wil jij net zo goed worden als Lionel Messi en Christiano Ronaldo? Deze periode gaan we aan de slag met voetbal; techniek, snelheid en behendigheid. We duiken de zaal in maar zullen ook veelal buiten te vinden zijn.

Sport – Turnen
Kennismaken met turnen of nog beter worden in het turnen? Iedere week gaan we aan de slag met een ander turnonderdeel en zullen zo ware Kids Lodge turners worden!

Spel – Marble Mania
Tijd voor een race! Welke knikkerbaan is het snelste? We hebben maar één regel: de knikker moet de knikkerbaan helemaal kunnen afmaken.

Creatief – Dieren op verschillende manieren
Wat is jouw favoriete dier? We gaan deze de komende periode maken op allerlei verschillende manieren. Denk bijvoorbeeld aan naald & draad, papier maché en lijm.

Er op uit – Kids Lodge Camping
We gaan er op uit! De golfkarren worden gestart en racen af naar camping de Boomgaard waar wij ons eigen Kids Lodge plekje hebben. Iedere week staat er weer een toffe activiteit op de camping gepland & daarnaast hebben we nog talloze mogelijkheden waaronder BMX’en, en skelteren.

Beauty – Miss Kids Lodge Junior
Word jij onze nieuwe Miss Kids Lodge Junior? Ben je nieuwsgierig naar de inhoud van een missverkiezing en lijkt het je leuk om hieraan mee te doen? Bij deze workshop word jij een echte Miss!

Woensdag

Sport – Olympische Spelen
We gaan kennismaken met de sporten van de Olympische Spelen. Ga jij voor goud?

Tekenen – Striptekenen
Donald Duck of de Freek Vonk, in beide tijdschriften zijn strips te lezen en zien. Tijd om onze eigen striptekening te maken!

Sport – Je zal het maar hebben
Sporten en bewegen met een beperking. Je zou maar moeten volleyballen zonder dat je iets kan zien of voetballen terwijl je niet kan staan. We gaan deze uitdaging aan en zullen ze allen trotseren!

Creatief – High Tea
Van het kopen van je eigen servies en deze vervolgens versieren tot het maken van zoete en hartige lekkernijen. Je eigen thee melange mengen en samen op z’n Engels theeleuten! Zin in een thee feestje?

Donderdag

Sport – Boogschieten
We hebben maar twee dingen nodig: een pijl en boog. Ohja, en natuurlijk een target! Heb jij altijd al een keertje boogschutter willen zijn? Dan is dit je kans!

Sport – Aangepast sporten
Hoe is het om te volleyballen terwijl je alleen maar mag zitten? Basketballen met één arm? Of om te voetballen terwijl je niets kan zien? We gaan deze periode kennismaken met aangepast sporten en leren om op een andere manier te sporten.

Creatief – STEAM in beweging
Voortbordurend op de vorige periode gaan we verder met STEAM (een mix van wetenschap, technologie, bouwkunde, kunst en wiskunde). We beginnen onder andere met papiertjes die zichzelf op het water ontvouwen en eindigen de periode met een dansend poppetje van draad.

Koken – Zomerse gerechten
We hebben de zomer in ons bol en duiken weer lekker de keuken in. We brengen de zomer naar binnen en gaan heerlijke zomerse gerechten creëren!

Podiumkunsten – Twirlen
Twirlen is de Amerikaanse variant van trucs met een stok. Wil jij ook leren hoe je met een stok kan draaien zonder dat je zelf in knoop komt? Welkom bij onze sportshow!

Duurzaam – Hip voor nop, de kringloop is top!
We gaan op zoek naar kringloop parels! Laat je creativiteit de vrije loop en pimp jouw vondsten. Duurzaam en creatief, wij gaan voor exclusief!

 

Vrijdag

Spel – Laidback senior games
Moe van de lange week school? Dan is het tijd voor echte vrijdagmiddag games. Kubb, Cornhole, tafeltennis, petanque, ezelen en Racekeezen.. Voor welke game gaan we vandaag?

Sport – Chaos games
Vrijdag. Einde van de week: even wat stoom afblazen. We gaan gooien, vliegen, smijten, smokkelen, glijden en weer opstaan. Deze periode maken we kennis met Dagobert Duck zijn pakhuis én de nieuwste Kids Lodge game ‘Throw throw Burrito’.

Creatief – L.O.L.-interieur stylist
Met nieuwe creatieve technieken gaan we een L.O.L.-interieur ontwerpen waarvan je eigen ogen als L.O.L.-pop open staan van verbazing. Je richt je eigen L.O.L. huis in en ontwerpt alle meubels, geeft ze kleur en maakt het af met super gave accessoires. Niets is te gek in jouw huis; alles kan en alles mag!

Kies hier het type opvang
Dit zijn de inentingen bij het consultatiebureau.
Alleen invullen bij afname Naschoolse opvang. Vermeld ook de locatie.
Alleen invullen bij afname Naschoolse opvang
Alleen invullen bij afname Naschoolse opvang
Verzenden