Peuters in het Wild

Ontdekken in de natuur

“De natuur heeft nooit haast en maakt toch alles af”

Wat is er leuker dan samen met kinderen de natuur te ontdekken in onze eigen tuin? Samen met een natuurexpert gaan de kinderen in de aarde wroeten, alles leren over onze eigen boerderijdieren en reptielen, groente kweken, wormen zoeken en nog veel meer! Kinderen leren hoe processen verlopen in de natuur. 

Uit onderzoek is gebleken dat kinderen baat hebben als zij op jonge leeftijd in contact komen met dieren. Kinderen leren respect te tonen aan andere levende wezens, ontwikkelen meer empathisch vermogen en krijgen meer zelfvertrouwen. Onder professionele begeleiding leren kinderen op een leuke manier om te gaan met onze eigen dieren.  

Door de kinderen zelf de natuur te laten ontdekken leren ze alle zintuigen te gebruiken. Door te voelen, ruiken, proeven en zien zijn kinderen in staat om informatie sneller op te slaan.

Aanmelden

Kabouter Puntmuts weet raad

Zaterdag 29 oktober | 09:30 uur |  Hefbrug 4 Houten

Wie roept daar? Ach, het is eekhoorntje. Hij zit in de boom maar hij heeft zijn pluimstaart gebroken. Wat nu? Kabouter Puntmuts weet raad. Kom naar dit avontuur van Peuters in het Wild en beleef zelf hoe je een goede Kabouter kunt zijn!

Paard O Zo Snel komt logeren

Zaterdag 26 november | 09:30 uur |  Hefbrug 4 Houten

Heb jij wel eens diersporen gezien? Bij Hefbrug 4 zijn er veel te vinden: we zoeken bij elk dier zijn voetafdruk. Hee, kijk nou! Er is een spoor van een heel groot dier, maar die kunnen we niet vinden. Het lijkt wel van een paard. Kom naar Peuters in het Wild en help mee om het paard terug naar de stal te krijgen.

Stokken en Sterren

Zaterdag 17 december | 09:30 uur |  Hefbrug 4 Houten

Heb jij al over de herders gehoord? Die hebben een stok nodig als ze met de kudde schapen in de wei lopen. De peuters gaan oefenen of ze een goede herder kunnen zijn. Kijk, met stokken kan je ook prachtige sterren maken! Kom lekker sjouwen en bouwen met het thema kerst bij Peuters in het Wild.

 

” Ik ga met de kinderen graag op onderzoek uit. Dat probeer ik op een speelse manier te doen, zodat ik in de belevingswereld van het kind kan stappen. Ik gebruik graag een liedje of verhaaltje. “

” We verzamelen spullen, kijken goed om ons heen, bekijken beestjes en hun gedrag. Soms voelt het kind gekriebel, stekeltjes of ervaart het geuren en geluiden, wind of regen. Dat roept allerlei emoties op. “

” Mijn grootste doel met de workshops is, dat kinderen de ruimte ervaren en van daaruit in beweging komen. Ik ben er bij om de belevingswereld naar ze toe te halen, zodat ze er helemaal in op kunnen gaan. De beste basis voor de rest van hun leven!

Tot ziens in de natuur!

Groetjes, Sandra (met hoedje “juf Kikker”)
Natuurspecialist

Kies hier het type opvang
Dit zijn de inentingen bij het consultatiebureau.
Alleen invullen bij afname Naschoolse opvang. Vermeld ook de locatie.
Alleen invullen bij afname Naschoolse opvang
Alleen invullen bij afname Naschoolse opvang
Verzenden