Natuurkamp

1 - 5 augustus

Boris Beuk heeft de zomer in zijn bol! Hij heeft allemaal dingen bedacht om te doen die iets te maken hebben met bollen en ronde vormen. Zo is er bollen voetbal, zijn er activiteiten met appels en mandarijnen en natuurlijk met planeten. Boris leert je deze zomer van alles over de koolstof kringloop, over drijven, weerstand en symmetrie, maar bijvoorbeeld ook hoe je het best een vlot kunt bouwen. Kom deze zomer naar het natuurkamp en doe de tofste activiteiten met Boris Beuk!

Maandag 1 augustus

Ochtend

 • Bal en bolspel
  We trappen de week af met ballen en bollen. Weet jij de tennisballen van de pionnen af te schieten? En kun jij de bal heel snel doorgooien naar juiste persoon?

Middag

 • Tennisbal race (eierrace)
  Met een aantal tennisballen, lepels en een parcours gaan we de uitdaging deze middag aan. Weet jij de tennisbal op de lepel zo snel als mogelijk naar de overkant te brengen?

Dinsdag 2 augustus

Ochtend

 • Mandarijnen verdelen
  Wist jij dat wanneer je een bol doormidden snijd je altijd gelijke delen overhoudt? We gaan dit zelf ontdekken door verschillende ronde voorwerpen doormidden te snijden.

Middag

 • Vliegtuigje 2.0
  Een papieren vliegtuigje vouwen maar dan net even anders. We gaan hem op zo’n manier maken dat hij ontzettend lang kan zweven in de lucht.. Vlieg je met ons mee?

Woensdag 3 augustus

Ochtend 

 • Kringloop poepjes
  Wat gebeurt er wanneer je eet? Waar gaat dat eigenlijk naar toe? En waar bestaat poep uit? We gaan kijken naar verschillende soorten poepjes en dit allemaal ontdekken.

Middag 

 • Ballon planeet
  Wat is er allemaal op aarde? Wat heb je écht nodig om te overleven? En hoe kun jij bijdragen aan een goede en gezonde aarde? Je mag je eigen, beste en gezondste planeet gaan ontwerpen met een ballon!

Donderdag 4 augustus

Ochtend

 • Bollemonden spel
  Met twee teams gaan we de survivalbaan op. We moeten water van de ene kant naar de andere kant zien te brengen waarbij je alleen gebruik mag maken van je mond. Welk team weet als eerste de kan aan de overkant te vullen?

Middag

 • Bollen vergooien
  Heeft gewicht invloed op hoe ver je een bal kunt gooien? Kun je hem verder gooien wanneer hij heel licht is of juist wanneer de bal zwaar is? We gaan spelen met gewicht en zwaartekracht!

Vrijdag 5 augustus

Ochtend 

 • Drijfvermogen
  Hoe zwaar moet iets zijn voordat het gaat zinken? We gaan allerlei bollen in verschillende maten, vormen en gewichten op het water leggen en ontdekken.

Middag 

 • Vlot maken
  Nu we in de ochtend hebben gespeeld met drijfvermogen gaan we zelf aan de slag. We gaan ons eigen vlot bouwen en proberen hem zo lang als mogelijk te laten drijven. Weet jij de poppetjes veilig naar de overkant van het water brengen?
Kies hier het type opvang
Dit zijn de inentingen bij het consultatiebureau.
Alleen invullen bij afname Naschoolse opvang. Vermeld ook de locatie.
Alleen invullen bij afname Naschoolse opvang
Alleen invullen bij afname Naschoolse opvang
Verzenden