Mini 4+

Als de kinderen naar school gaan, wordt de wereld weer een stukje groter. Nieuwe indrukken en ervaringen vergen veel concentratie en energie van het kind. Kids Lodge kiest ervoor om deze jongste groep kinderen bij elkaar te houden en niet te mixen met oudere kinderen. Wij bieden de kinderen een ontspannen sfeer waarin zij dagelijks een aanbod krijgen in talent ontdekking. De middag is afwisselend met actieve en rustige momenten. We bieden elk kind wat het wil en nodig heeft aan uitdaging en aandacht.

 

 

Stamgroepen en mentoren 

Bij Kids Lodge werken we met mentoren en kleine stamgroepen. Kinderen zijn bij ons ingedeeld in groepen van 10 kinderen. Elke groep heeft zijn eigen groepsnaam en kleur. Alle kinderen in deze stamgroep dragen een t-shirt in hetzelfde kleurtje. Fijn voor nieuwe kinderen om te weten, wie er bij jou in het groepje zit, maar ook prettig voor de begeleiders als we een workshop hebben buiten de hekken van Kids Lodge.

Bijkomend voordeel, jouw eigen T-shirt wordt nooit vies, dat scheelt weer wassen! Elke groep heeft zijn eigen mentor. Deze mentor zorgt er voor dat alle kinderen zich veilig en vertrouwt voelen, zij onderhouden een warme band met hun kinderen. De mentor is ook gelijk het contactpersoon voor ouders. Zo zorgen we er samen voor dat we nauw contact houden.  

Dagritme

Rust en regelmaat is een belangrijk begrip in onze dagplanning. Wanneer de kinderen uit school komen worden ze ontvangen door een vaste medewerker. Deze helpt het kind met handen wassen, jas in het eigen kluisje doen en het smeren van een crackertje. Aan tafel praten we met de kinderen over hoe hun dag op school gegaan is.

Na dit rustmoment is het tijd om te spelen in de eigen groepsruimte. Kinderen kunnen via het keuzebord zelf kiezen waar ze gaan spelen. Er worden voorafgaand aan de middag door de pedagogisch medewerkers verschillende speelmaterialen klaargelegd. Zo is er elke dag weer wat nieuws te spelen.

Om 16.00 uur is het tijd om onze talenten te ontdekken tijdens de workshops. Na deze actieve, uitdagende en creatieve workshops is het tijd voor een rustmoment. Samen met de groepsmentor praten de kinderen over de workshop of doen ze een tafelspelletje. Afhankelijk van hoe laat je kind opgehaald wordt is er nog ruimte om te spelen.

Workshops 

Bij onze kleinste kinderen heeft talentontdekking de focus bij de workshops. Deze jonge kinderen weten nog niet wat er allemaal op de wereld te vinden is aan sport, spel, natuur, techniek, creatief, muziek, dans en theater.

Hoe weet je dan of je ergens passie of talent voor hebt. Onze pedagogische vakdocenten bieden binnen verschillende disciplines workshops aan waar de kinderen aan deel kunnen nemen. Misschien ontdekt jouw kind wel dat ‘ontdekken in de natuur’ een grote glimlach op het gezicht tovert. Of kom je er bij een sportworkshop achter dat bewegen helemaal jouw ding is.

Eten en drinken 

Bij Kids Lodge hanteren we een gezond voedingsbeleid. Als kinderen uit school komen staan er kannen met water en een volkoren cracker met zuivelspread, pindakaas of light jam klaar. 

Wanneer de kinderen aan tafel gaan, eten zij groente een fruit. Het groente en fruitaanbod is afhankelijk van het seizoen. Zo laten we de kinderen ook kennis maken met de minder bekende fruitsoorten.

Aan het einde van de workshop sluiten we met de mentorgroep af aan tafel en drinken we een glas water en eten we een volkoren koekje.  

Ontzorgen 

Ouders ontzorgen in het dagelijkse leven is onze missie.

Eetklub Thuisbrengservice Zwemles tijdens NSO

 

” Wij nemen je kind mee op ontdekkingsreis! Het is één groot avontuur waarbij het welbevinden van je kind centraal staat. Je kind kan ook zijn of haar talent ontdekken én ontwikkelen.”

Kiona (NSO manager)

 

Sfeerimpressie

Bekijk de video

Ons topteam

Vanity

Teamleider NSO Mini en Pedagogisch medewerker NSO Mini

Sven

Zweminstructeur & Pedagogisch medewerker

Marjolein

Teamleider Vervoer

Romy

Pedagogisch medewerker
Dit zijn de inentingen bij het consultatiebureau.
Alleen invullen voor naschoolse en/of vakantie opvang. Vermeld ook de locatie.
Alleen invullen bij afname Naschoolse opvang
Alleen invullen bij afname Naschoolse opvang
Verzenden