Naschoolse Opvang

Mini 4+

Als de kinderen naar school gaan, wordt de wereld weer een stukje groter. Nieuwe indrukken en ervaringen vergen veel concentratie en energie van het kind. Wij bieden de kinderen een ontspannen sfeer waarin zij dagelijks een aanbod krijgen in talent ontdekking. De middag is afwisselend met actieve en rustige momenten. We bieden elk kind wat het wil en nodig heeft aan uitdaging en aandacht.

Bij Kids Lodge werken we met mentoren en kleine stamgroepen. Elke groep heeft zijn eigen groepsnaam en kleur. Alle kinderen in deze stamgroep dragen een t-shirt in hetzelfde kleurtje. Fijn voor nieuwe kinderen om te weten, wie er bij jou in het groepje zit, maar ook prettig voor de begeleiders als we een workshop hebben buiten de hekken van Kids Lodge. Bijkomend voordeel, jouw eigen T-shirt wordt nooit vies, dat scheelt weer wassen! Elke groep heeft zijn eigen mentor. Deze mentor zorgt er voor dat alle kinderen zich veilig en vertrouwt voelen, zij onderhouden een warme band met hun kinderen. De mentor is ook gelijk het contactpersoon voor ouders. Zo zorgen we er samen voor dat we nauw contact houden. Rust en regelmaat is een belangrijk begrip in onze dagplanning. Wanneer de kinderen uit school komen worden ze ontvangen door een vaste medewerker. Deze helpt het kind met handen wassen, jas in het eigen kluisje doen en het smeren van een crackertje. Aan tafel praten we met de kinderen over hoe hun dag op school gegaan is.Na dit rustmoment is het tijd om te spelen in de eigen groepsruimte. Kinderen kunnen via het keuzebord zelf kiezen waar ze gaan spelen. Er worden voorafgaand aan de middag door de pedagogisch medewerkers verschillende speelmaterialen klaargelegd. Zo is er elke dag weer wat nieuws te spelen.Om 16.00 uur is het tijd om onze talenten te ontdekken tijdens de workshops. Na deze actieve, uitdagende en creatieve workshops is het tijd voor een rustmoment. Samen met de groepsmentor praten de kinderen over de workshop of doen ze een tafelspelletje. Afhankelijk van hoe laat je kind opgehaald wordt is er nog ruimte om te spelen.Bij onze kleinste kinderen heeft talentontdekking de focus bij de workshops. Deze jonge kinderen weten nog niet wat er allemaal op de wereld te vinden is aan sport, spel, natuur, techniek, creatief, muziek, dans en theater.Hoe weet je dan of je ergens passie of talent voor hebt. Onze pedagogische vakdocenten bieden binnen verschillende disciplines workshops aan waar de kinderen aan deel kunnen nemen. Misschien ontdekt jouw kind wel dat ‘ontdekken in de natuur’ een grote glimlach op het gezicht tovert. Of kom je er bij een sportworkshop achter dat bewegen helemaal jouw ding is.

Zwem NSO

Wij hebben op maandag, dinsdag en donderdag een speciale zwem NSO. De kinderen krijgen een aangepast middagprogramma aangeboden waarbij rekening wordt gehouden met hun zwemles. Je hoeft nergens voor te zorgen, dat doen wij! Zwemkleding, handdoeken en zorgen voor gekamde haren: Wij nemen de hele organisatie over! Veel van onze zwemdocenten zijn ook pedagogisch medewerker en werken op de overige dagen op de NSO, lekker vertrouwd! Ook op woensdag en vrijdag kan er tijdens de NSO gezwommen worden.

 

” Wij nemen je kind mee op ontdekkingsreis! Het is één groot avontuur waarbij het welbevinden van je kind centraal staat. Je kind kan ook zijn of haar talent ontdekken én ontwikkelen.”

Kiona (NSO manager)

 

Junior 5,5+

5,5 jaar voelen de kinderen zich groter. Ze kunnen meer aan en gaan meer ontdekken. De wereld wordt weer een beetje groter. Naast school wordt vrijetijdsbesteding, vriendjes, vriendinnetjes en hobby’s belangrijker. De interesses worden specifieker en maken dat het kind voor een langere periode gericht met iets bezig wil zijn. In deze leeftijdsgroep gaan prestatie en competitie een rol spelen.

Kinderen vanaf zes jaar komen op de junior locatie. Vanaf groep 3 zitten kinderen meer in de leerbanken en wordt spelen minder. Reden om hier op de NSO meer op in te spelen. Daarom ontvangen wij de kinderen met een lopend buffet. Kinderen kunnen even snel wat drinken en eten om vervolgens lekker uit te razen. Even alle energie eruit in de 2000m2 grote tuin of gymzaal. Wil je liever even aan tafel blijven zitten en rustig eten en drinken? Even bijkletsen over al je ervaringen op school met een pedagogisch medewerker kan natuurlijk ook. 

Om 16.00 uur is het tijd om onze talenten te ontwikkelen tijdens de workshops. Na deze actieve, uitdagende en creatieve workshops is het tijd voor een rustmoment. Samen met de groepsmentor praten de kinderen over de workshop of doen ze een tafelspelletje. Afhankelijk van hoe laat je kind opgehaald wordt is er nog ruimte om te spelen.  

Kinderen vanaf zes jaar weten al wat beter wat voor een soort workshops ze leuk vinden. Vinden ze sport of techniek of juist theater leuk? We gaan de ontdekkingsreis verder aan, want binnen één discipline is er nog steeds van alles te ontdekken. Kijk maar eens naar bijvoorbeeld de discipline sport. Fijn dat jij ontdekt hebt dat bewegen helemaal jouw ding is. Maar welke sport past dan bij jou? Ken je alle sporten al en waar ligt jouw talent. Dat gaan wij ontdekken in de workshops.

Onze pedagogisch medewerkers zorgen elke periode (van vakantie tot vakantie) voor een 6-weeks workshopprogramma waarin kinderen hun talenten verder kunnen ontwikkelen op het gebied van sport, natuur, creatief, dans, theater en techniek.  

Senior 8,5 +

Senior 9+

De indeling van de naschoolse opvang middag is vergelijkbaar met die van de juniorgroep. Het verschil schuilt in de aanpak en wijze van benadering van de kinderen en de workshops. Ook is de werkwijze in de oudste groepen anders. Er is nog meer ruimte voor eigen verantwoordelijkheid en initiatief, regels maken plaats voor onderlinge afspraken. Bovendien is hier veel ruimte waar de kinderen zich even kunnen afzonderen en “chillen” als ze dat willen.

Dagritme

Kinderen vanaf 8,5 jaar komen op de senior locatie. Uit school hebben de kinderen honger en kunnen ze bij het lopend buffet zelf hun cracker smeren. Samen met de andere kinderen en een pedagogisch medewerker kletsen ze na over wat er die dag beleefd is op school.  Kinderen kiezen zelf hoe lang ze dit willen. Sommige blijven een half uur aan tafel zitten en vinden het heerlijk om even een kopje thee te drinken en te kletsen over alles wat zij die dag beleefd hebben. Anderen kunnen niet wachten om te starten met leuke activiteiten en gaan direct aan de slag in de creatieve unit, muziekkamer of gymzaal. 

Om 16.00 uur is het tijd om onze talenten te ontwikkelen tijdens de workshops. Na deze actieve, uitdagende en creatieve workshops is het tijd om vrij te spelen. Even gamen in de actieve gamehal, een potje voetballen, muziek luisteren of uitrazen in Ballorig zijn dan favoriet. 

Op weg naar zelfstandigheid is een belangrijke factor bij onze senior locatie. Kinderen worden groter en ze krijgen meer verantwoordelijkheid. Om kinderen hierin goed te begeleiden worden hier elke periode enkele workshops op gebaseerd.

De workshops worden leerzaam en hebben een enorme wauw-factor. We maken een combinatie tussen talentontdekking en het voorbereiden op de middelbare school en het zelfstandig zijn van de kinderen. Zo worden er bijvoorbeeld workshops georganiseerd die zij nooit eerder gedaan hebben. Denk maar eens aan Bossabal, golfen of DJ-workshop. We nemen de kinderen verder mee op ontdekkingsreis. Het wauweffect is groot. Voorbeelden van de leerzame workshops zijn, stage lopen bij kleinere kinderen van de dagopvang en BSO, bezoekje aan de middelbare school, kinderraad – organiseer een disco-avond. 

Workshops

Ontdek je talent 4-12 jaar

Ieder kind heeft een talent. Kinderen kunnen bij Kids Lodge ontdekken welke talentgebieden er zijn en welke ze hebben. Deze talenten gaan ze verder ontwikkelen door de verdiepende workshops. Kids Lodge kijkt daarin vooral naar de talenten waar op school minder aandacht aan besteed wordt. 

Talentgebieden:

  • Muziek / Theater / Dans
  • Sport / Spel
  • Creatief / Multimedia
  • Science / Techniek / Natuur
  • Koken

Ophalen en thuisbrengen

Vakantieopvang

Studiedagen

Voorschoolseopvang

Babygroep

Bekijk de video

2 + groep

Bekijk de video

3+ groep

Bekijk de video

Peuterochtend

Bekijk de video

Kies hier het type opvang
Dit zijn de inentingen bij het consultatiebureau.
Alleen invullen bij afname Naschoolse opvang. Vermeld ook de locatie.
Alleen invullen bij afname Naschoolse opvang
Alleen invullen bij afname Naschoolse opvang
Verzenden