Kinderopvang Bunnik

De locatie

Kids Lodge is gevestigd in het sfeervolle paviljoen van korfbalvereniging Midlandia. De locatie heeft een eigen lounge, verhard en onverhard veld en een grote gymzaal die binnendoor te bereiken is.

De locatie biedt tal van mogelijkheden om zowel actief bezig te zijn als tot ontspanning te komen. Je kan doen waar jij zin in hebt en de pedagogisch medewerkers helpen je hier graag bij.

We verdelen de groep in twee leeftijdsgroepen

  • 4 tot 7 jaar
  • 7 tot 12 jaar

Camping

Op steenworp afstand van onze locatie ligt buitengoed de Boomgaard waar Kids Lodge een eigen seizoensplek heeft.

Op de camping is nog meer uitdaging en vertier te vinden voor jonge en oudere kinderen. Wat denk je van (air)trampolines, kinderboerderij en survivalparcours? 

Mini 4 tot 7 jaar 

Als de kinderen naar school gaan, wordt de wereld weer een stukje groter. Nieuwe indrukken en ervaringen vergen veel concentratie en energie van het kind. Kids Lodge kiest ervoor om deze jongste groep kinderen bij elkaar te houden en niet te mixen met oudere kinderen. De kinderen van 4, 5 en 6 jaar hebben een andere aanpak, verzorging en meer structuur nodig. 

Ze zijn vaak toch een beetje moe, willen graag op schoot en een extra knuffel en kennen regelmatig periodes van onzekerheid. Ze willen en moeten zich veilig voelen in een kleine, vertrouwde omgeving met leid(st)ers die een vast gezicht zijn. Wij bieden de kinderen een ontspannen sfeer. Ook is het voor deze kleine kinderen wennen om op school te zitten. Het is daarom heerlijk dat onze locatie voldoende ruimte biedt om even hun energie kwijt te kunnen.  De middag is afwisselend met actieve en rustige momenten. We bieden elk kind wat het wil en nodig heeft aan uitdaging en aandacht. 

Junior 7 tot 12 jaar 

Vanaf 7 jaar voelen de kinderen zich groter. Ze kunnen meer aan en ontdekken weer andere kanten van hun wereld.  Naast school wordt vrijetijdsbesteding, vriendjes, vriendinnetjes en hobby’s belangrijker.
De interesses worden specifieker en maken dat het kind voor een langere periode gericht met iets bezig wil zijn. In deze leeftijdsgroep gaan prestatie en competitie een rol spelen. Door toenemende behoefte van de kinderen aan privacy en zelfstandigheid wordt de relatie met de leid(st)ers anders. 

 

Dagritme Junior 7 tot 12 jaar 

Vanaf groep 3 zitten kinderen meer in de leerbanken en wordt spelen op school minder. Reden om hier op de NSO meer op in te spelen. Daarom ontvangen wij de kinderen met een lopend buffet. Kinderen kunnen even snel wat drinken en eten om vervolgens lekker uit te razen. Even alle energie eruit buiten of in de gymzaal. Wil je liever even aan tafel blijven zitten en rustig eten en drinken? Even bijkletsen over al je ervaringen op school met een pedagogisch medewerker kan natuurlijk ook.

Om 16.00 uur is het tijd om onze talenten te ontwikkelen tijdens de workshops. Na deze actieve, uitdagende en creatieve workshops is het tijd voor een rustmoment. Samen met de groepsmentor praten de kinderen over de workshop of doen ze een tafelspelletje. Afhankelijk van hoe laat je kind opgehaald wordt is er daarna nog ruimte om te spelen. 

Workshops  

Bij onze kleinste kinderen heeft talentontdekking de focus bij de workshops. Deze jonge kinderen weten nog niet wat er allemaal op de wereld te vinden is aan sport, spel, natuur, techniek, creatief, muziek, dans en theater. 

Hoe weet je dan of je ergens passie of talent voor hebt? Onze pedagogische vakdocenten bieden binnen verschillende disciplines workshops aan waar de kinderen aan deel kunnen nemen. Misschien ontdekt jouw kind wel dat ‘ontdekken in de natuur’ een grote glimlach op het gezicht tovert. Of kom je er bij een sportworkshop achter dat bewegen helemaal jouw ding is.

Kinderen vanaf zes jaar weten al wat beter wat voor een soort workshops ze leuk vinden. Vinden ze sport of techniek of juist theater leuk? We gaan de ontdekkingsreis verder aan, want binnen één discipline is er nog steeds van alles te ontdekken. Kijk maar eens naar bijvoorbeeld de discipline sport. Fijn dat jij ontdekt hebt dat bewegen helemaal jouw ding is. Maar welke sport past dan bij jou? Ken je alle sporten al en waar ligt jouw talent. Dat gaan wij ontdekken in de workshops. 

Eten en drinken  

Bij Kids Lodge hanteren we een gezond voedingsbeleid. Als kinderen uit school komen staan er kannen met water en een volkoren cracker met zuivelspread, pindakaas of light jam klaar.  

Wanneer de kinderen aan tafel gaan, eten zij groente een fruit. Het groente en fruitaanbod is afhankelijk van het seizoen. Zo laten we de kinderen ook kennis maken met de minder bekende fruitsoorten. 

Aan het einde van de workshop sluiten we met de mentorgroep af aan tafel en drinken we een glas water en eten we een volkoren koekje.   

Contact

Kids Lodge NSO Bunnik
Korfbalvereniging Midlandia
Tolhuislaan 3i, 3981 HP Bunnik
030-6361062
info@kidslodge.nl 

LRK:

Workshops

Ontdek het talent wat in je zit!

Check hier onze workshops

Vakantieopvang

Vakanties zijn een echt feestje bij Kids Lodge!

Check hier de programma's van onze vakanties

Zomervakantie

Zomervakantie vier je bij Kids Lodge!

Check hier ons toffe programma

Ons topteam

Kiona

NSO Manager

Roel

Zweminstructeur & Teamleider NSO Bunnik
Kies hier het type opvang
Dit zijn de inentingen bij het consultatiebureau.
Alleen invullen voor naschoolse en/of vakantie opvang. Vermeld ook de locatie.
Alleen invullen bij afname Naschoolse opvang
Alleen invullen bij afname Naschoolse opvang
Verzenden