greenkids-1
top

Peuters in het wild

Wij gaan op avontuur in de natuur! Stampen in de plassen, met je blote voeten in het gras en ravotten in het bos. De natuur biedt kinderen de kans om zich optimaal te ontwikkelen op eigen niveau. Natuuractiviteiten voor peuters en kleuters die willen onderzoeken! Alle kinderen van 3 tot 6 jaar zijn samen met hun ouders welkom om op avontuur te gaan!

Peuters en kleuters in het wild is er het hele jaar, behalve in de schoolvakanties. We werken met verschillende thema’s die aansluiten bij de seizoenen en bij de belevingswereld van het jonge kind. De thuisbasis van de peuters en kleuters in het wild is de Kidslodge Natuur camper. Deze camper zal op verschillende “groene” plekken in Houten staan. Hierdoor hebben we de kans om verschillende planten, dieren en natuurverschijnselen te ontdekken.

De activiteiten vinden elke woensdagmiddag plaats van 15:00 tot 16:00 op een “groene” plek in Houten. De kosten voor de lessen zijn € 6,50 per losse activiteit en € 60,- per 10 ritten (**). Opgeven kan via dit formulier!

**Wist u dat u de strippenkaart ook geldt voor de peutersport lessen en het babyzwemmen?

waterpomp
top

Certificering "Natuur is een feest"

Kinderen worden blijer, creatiever, socialer en fitter van buiten spelen. Natuur is leuk voor dreumesen, peuters en kleuters, maar ook voor oudere kinderen. Kids Lodge is daarom aangesloten bij Natuur is een feest: een bruisende community van inspirerende mensen die allemaal op een vrolijke manier uitdragen hoe leuk de natuur is om in te spelen, te ontdekken en te recreëren. Onze eigen locatie met 6000m2 tuin is een perfecte uitvalsbasis voor de natuuractiviteiten. Benieuwd naar de faciliteiten van onze natuurtuin? klik dan op onderstaande button.

Natuur faciliteiten

KledingFair-KidsLodge-ArmaFotografie-JustByManon-152
top

De NSO

De natuur is het leukste speelgoed! We bouwen hutten, speuren naar sporen, springen over slootjes, leggen dammen, zaaien en oogsten, koken op kampvuur, ruiken het vers gemaaide gras, struinen langs de oevers, varen met zelfgebouwde vlotten of verzorgen de dieren op onze eigen kinderboerderij. Elementen uit de natuur zorgen voor uitdaging en ontspanning!

20120808-IMG_7459
top

Workshops

Kids Lodge heeft een 6000m2 groene speeltuin, waarvan een groot deel is ingericht als natuurtuin. Hierin hebben we tuintje waar de kinderen groenten en fruit verbouwen, een grote survivalbaan om te klimmen en te klauteren en een eigen kinderboerderij met geiten, kippen en konijnen. Daarnaast is de natuurtuin de uitgelezen plek voor workshops in en over de natuur!

Benieuwd naar het huidige aanbod natuur workshops? Klik dan op onderstaande button.

Actuele workshops

Benieuwd naar een greep uit de workshops die wij gedurende het jaar aanbieden? Klik dan op onderstaande button.

Workshops