3+ groep

Kinderdagverblijf

Onze 3+ groepen

En dan is jullie kind al 3 jaar, en gaat het over een jaartje al naar school! Daarom bereiden we de kinderen voor op een gestructureerde en speelse manier voor op de basisschool.

Dit doen we door de kinderen stap voor stap mee te nemen op weg naar meer zelfstandigheid, zodat de overgang een stuk makkelijker wordt. Ook de werkwijze lijkt al veel meer op die van de basisschool. Dit doen we o.a. met thema’s van de methode Peuterplein.

En als je kind al bijna 4 jaar is, kan het spelenderwijs wennen aan onze naschoolse opvang. Zo laten we ze vaak alvast een middagje meespelen bij de ‘grote kinderen’ van 4 jaar!

Peuterplein

Bij Kids Lodge hebben wij twee 3+ groepen. Op de 3+ groepen werken wij met thema’s. Deze thema’s passen binnen het activiteitenprogramma van peuterplein. Ieder thema duurt 4 of 6 weken en kun je terugvinden op onze groepen.

Meer informatie lees je via een brief in de ouder app. Peuterplein is een methode die de ontwikkelingsgebieden van het jonge kind stimuleert. Peuterplein stimuleert de natuurlijke nieuwsgierigheid van jonge kinderen. Samen met Raai de Kraai ontdekken zij spelenderwijs de wereld om hen heen.

Peuterplein biedt een rijk en gevarieerd aanbod. Peuterplein helpt om de ontwikkeling van de allerkleinsten optimaal te stimuleren op het gebied van taal, motoriek, voorbereidend rekenen, creativiteit en muziek.

Workshops

De kinderen krijgen iedere dag een unieke workshop aangeboden door een professional.
De workshops – zoals gym, dans, muziek, natuur en basic spelen – worden in de gymzaal, danszaal of buiten gegeven en veranderen na iedere schoolvakantie.

Tijdens de workshops staan er verschillende ontwikkelingsgebieden centraal: motorische ontwikkeling, samenwerken, zelfvertrouwen opbouwen en de taal-spraakontwikkeling. De kinderen worden continue geprikkeld en beleven bovenal veel plezier!

Zelfstandigheid en Parnassys

Vaardigheden
Buiten de thema’s om besteden wij extra aandacht aan deze vaardigheden.

 • Zelfstandig aan- en uitkleden;
 • Zindelijkheidstraining;
 • Zelfstandig naar het toilet gaan.

Parnassys
Kids Lodge werkt met het kindvolgsysteem Parnassys. Op alle groepen van de dagopvang wordt de ontwikkeling van de kinderen gevolgd en in kaart gebracht. Bij bijzonderheden nemen wij contact op met ouders.

Ouderapp
Ook bij de 3+ werken we met de Ouderapp. Via deze app worden foto’s en/of berichten gestuurd. Daarnaast kun je via de app extra ochtenden aanvragen en je kind afmelden bij ziekte en/of vakantie.

Een dag bij onze 3+ groep

Kindje van de dag
Op de groep is er elke dag één kindje dat deze dag in het zonnetje wordt gezet. Dit kindje is de hulp van de leidster en mag de hele dag helpen.

Gezonde voeding
Kids Lodge wil bijdragen aan de gezonde ontwikkeling van het kind en stimuleert een gezond en gevarieerd eetpatroon. Dit betekent dat we zo veel mogelijk verse producten gebruiken en werken met een gezond voedingsbeleid. Zo eten wij dagelijks verse groente en vers fruit.

Logeerbeer
Op de 3+ groep hebben we twee logeerberen genaamd Bennie (3+ groep 1) en Billie (3+ groep 2). Wanneer een kind bijna jarig is, mag de beer een week mee naar huis!

Dagritme

Dagelijks houden wij zoveel mogelijk hetzelfde ritme aan op de groepen. Een dag op de 3+ ziet er ongeveer zo uit:

 • 07.30-09.30 uur > Inloop
 • 09.30-10.00 uur Kring
 • 10.00-10.15 uur Fruit eten
 • 10.15-12.00 uur Keuzebord/Workshop
 • 12.00-12.30 uur Lunch
 • 12.30-15.00 uur Middagslaapje/Vrij spelen
 • 15.00-15.30 uur Rauwkost eten
 • 15.30-16.50 uur Activiteit
 • 16.50-17.20 uur Eetklub (maandag, dinsdag en donderdag)
 • 16.30-17.00 uur Eetklub (woensdag en vrijdag)
 • 17.00-17.15 uur Tussendoortje eten
 • 17.15-18.30 uur Afsluiting van de dag

Voor een doorlopende zorglijn is het van belang dat de ontwikkeling van een kind goed in de gaten wordt gehouden en in kaart wordt gebracht. Wij observeren en registreren met het kind volgsysteem van ParnasSys.”

Leony (Beleidsmedewerker Kids Lodge)

Sfeerimpressie

Bekijk de video

Ons topteam

Susanne

Pedagogisch medewerker 3+

Kim

Pedagogisch medewerker 3+

Colinda

Pedagogisch medewerker 3+

Dagmar

Pedagogisch medewerker 3+

Sarah

Teamleider
Dit zijn de inentingen bij het consultatiebureau.
Alleen invullen voor naschoolse en/of vakantie opvang. Vermeld ook de locatie.
Alleen invullen bij afname Naschoolse opvang
Alleen invullen bij afname Naschoolse opvang
Verzenden